Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ FED...

SHARE
Πτωτικά κινείται και σήμερα ο χρυσός μετά τις σημαντικές απώλειες της Παρασκευής λόγω των ανανεωμένων ανησυχιών για το ότι η Fed θα ξεκινήσει την ...
μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων μέσα στο επόμενο διάστημα, και μετά το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο από την Κίνα , βασικό «παίκτη» της αγοράς χρυσού.
Ο χρυσός, ως γνωστό, είναι εξαιρετικά «ευαίσθητος» στις εξελίξεις γύρω από τα μέτρα τόνωσης της Fed, τα οποία οδήγσαν και στην κορύφωση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου το 2011.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, 42 από τους συνολικά 61 διεθνείς οικονομολόγους, αναμένουν τώρα πως η Fed θα ξεκινήσει την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, τον  Δεκέμβριο.
Αυτήν την ώρα, η τιμή spot του χρυσού διαμορφώνεται στα 1319,76 δολ. η ουγγιά, 0,4% χαμηλότερα από την Παρασκευή, όπου οι απώλειες άγγιξαν το 3%.
Λόγω τεχνικών πωλήσεων, και η τιμή του ασημιού διαμορφώνεται χαμηλότερα, με τα παράγωγα του μετάλλου να υποχωρούν 2,9%, καθώς τα ισχυρά στοιχεία του δείκτη PMI της Κίνας, ο οποίος συνήθως στηρίζει το μέταλλο λόγω της βιομηχανικής του χρήσης, να μην καταφέρουν να ανεβάσουν την τιμή του σήμερα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: