Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΦΑΠ ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

SHARE

Τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις επιβεβαίωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών με επίσημη ανακοίνωσή... 
του. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο αριθμός των φορολογουμένων που καλούνται φέτος για έλεγχο των δικαιολογητικών των φορολογικών τους δηλώσεων θα φθάσει τις 300.000.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνολική φορολογική επιβάρυνση που προκύπτει φέτος μέσω των εκκαθαριστικών των φορολογικών δηλώσεων, είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 3,5 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 είχε φθάσει τα 7,5 δισ. ευρώ.
Συνεδρίαση
Εν τω μεταξύ η διοικητική αναδιοργάνωση και η αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποιήθηκε, υπό τον υπουργό Ι. Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του υφυπουργού, Γ. Μαυραγάνη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη. Κατά την εισήγησή του, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική και έδωσε έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: