Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ...

SHARE
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η προαναγγελθείσα κατάργηση της αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στη συσκευασία...
του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η ενέργεια αυτή «δεν αποκαλύπτει μόνο το σκοτεινό παρασκήνιο της “ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία” που έδωσε η Nestle στη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό», αλλά είναι «ένας ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα οριστικής διάλυσης του κτηνοτροφικού τομέα της χώρας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός του υπουργείου Ανάπτυξης ότι θα υπάρξει προστασία για τα ελληνικά προϊόντα μέσω της θέσπισης ελληνικού σήματος είναι «απόλυτα ψευδής».
«Όχι μόνο επειδή το σήμα θα είναι προαιρετικό, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, αλλά και γιατί η μνημονιακή διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών έχει ήδη διαλύσει και τον ΕΛΟΓΑΚ - που συστήθηκε με στόχο να διασφαλίσει την ποιότητα και την αποτροπή των παράνομων ελληνοποιήσεων στα γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα και μάλιστα χρηματοδοτούμενος από τις εισφορές των ίδιων των κτηνοτρόφων - και τις αγορανομικές υπηρεσίες», συμπληρώνει.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: