Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ

SHARE


ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ 1%-1,5% ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ
Προβάδισμα της τάξης του 1,5% έναντι της ΝΔ καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», που θα δημοσιευτεί σήμερα και της Publc Issue για λογαριασμό τουΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την...
πρώτη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 19% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου, η ΝΔ παραμένει στο ίδιο ποσοστό, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχωρεί κατά 0,5%.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 13,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.
«Άλλο κόμμα» απαντά το 6%, το Λευκό/Αποχή διαμορφώνονται σε 12%, ενώ οι αναποφάσιστοι σε 10%.
Στη δεύτερη δημοσκόπηση, στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 43% αντίστοιχα.
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Ιουλίου στην πρόθεση ψήφου υπάρχει ανατροπή σκηνικού στην κορυφή, καθώς τότε η ΝΔ προηγούνταν του ΣΥΡΙΖΑ με 28,5 έναντι 27,5. Σταθερή πάντως είναι η διαφορά της μίας μονάδας για τα δύο κόμματα.
Επίσης σε σύγκριση με το προηγούμενο, ΝΔ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει μισή ποσοστιαία μονάδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,5% και η Χρυσή Αυγή ενισχύεται με 2%.
Και σε αυτό το Βαρόμετρο οι ερωτηθέντες (45%) εκτιμούν ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι η καλύτερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Το 76% τάσσεται κατά του Μνημονίου, ενώ το 15% υπέρ. «Ούτε υπέρ, ούτε κατά» απαντά το 6%.
Αρνητική γνώμη για την ΕΕ εκφέρει το 55% των ερωτηθέντων, ενώ θετικά εκφράζεται το 42%, τη στιγμή που το 51% λέει «Ναι» στο ευρώ. «Όχι» απαντά το 47%.
Την ίδια ώρα, επτά στους 10 πολίτες (74%) εκτιμούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, με το 19% να απαντά το αντίθετο.
Το 81% θεωρεί ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για εργασιακές διενέξεις.
«Όχι» απαντούν οι πολίτες σε επέμβαση στη Συρία
Την ίδια ώρα, αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ενώ αρνητικά «βλέπουν» οι έλληνες τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ειδικότερα, το 72% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την στρατιωτική επέμβαση, αντίθετα με το 9% που θα την προτιμούσε ως λύση του συριακού προβλήματος.
Από τους ψηφοφόρους των τριών κομμάτων, περισσότερο κατά της επέμβασης είναι του ΣΥΡΙΖΑ (77%) και ακολουθούν του ΠΑΣΟΚ με 69% και της ΝΔ με 61%.
Συνολικά το 66% των ερωτηθέντων έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη για τον Άσαντ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι 72% και της ΝΔ 69%.
Τέλος, το 78% δεν θέλει η Ελλάδα να δεχθεί να παρέχει διευκολύνσεις, αντίθετα με το 18% που θα ήθελε το αντίθετο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: