Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Νέα «βόμβα» στις συντάξεις

SHARE
Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα πρέπει να τεθεί αυτή τη φορά θέμα ασφαλιστικού καθώς οι έως τώρα αλλαγές έχουν καταστήσει βιώσιμο το σύστημα ως το 2060 ωστόσο η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και μειώσεις στις συντάξεις.
Πλέον όλα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι που θα βγουν σε σύνταξη από δω και πέρα θα δουν τις αποδοχές τους να πέφτουν κατακόρυφα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα ... χάσουν το τρένο της συνταξιοδότησης καθώς έρχονται αυξήσεις στα όρια.

Το νέο σύστημα προβλέπει αύξηση των ορίων κατά πέντε χρόνια σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γεγονός που αυξάνει τα έτη σε 20 από τα 15 που είναι σήμερα κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και τις συντάξεις με βαρέα και ανθυγιεινά.
Ταυτόχρονα από το νέο έτος, άρα και για όσους βγουν σε σύνταξη από το 2015, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της βασικής σύνταξης με βάση μια σειρά από όρους.
Όλα δείχνουν ότι με τη βασική σύνταξη στα 360 το σύστημα δεν αντέχει και θα χρειαστούν αναπροσαρμογές προς τα κάτω. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για βασική κοντά στα 320 ευρώ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: