Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Κλειδώνει την Τρίτη η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια

SHARE
Ευνοϊκή για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα «κόκκινα» δάνεια.
Αν και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με τους εκπροσώπους της τρόικα για τη διευθέτηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία ήδη από τη χθεσινή σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών για το δημοσιονομικό κόστος του εγχειρήματος διαπιστώθηκε πως όλα βαίνουν καλώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με τζίρο έως 900.000 ευρώ, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες άνω των έξι μηνών και μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, θα μπορούν έως τις 30 Ιουνίου 2015 να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο ειδικό καθεστώς για ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες, με διαγραφή τόκων αλλά και κεφαλαίου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στην ρύθμιση είναι η επιχείρηση να έχει μείωση τζίρου τουλάχιστον κατά 20% τον προηγούμενο χρόνο, να μην έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, να έχει επέλθει συμφωνία πιστωτή και οφειλέτη για τη ρύθμιση των χρεών και το σχέδιο εξυγίανσής της να φέρει την έγκριση του 60% των πιστωτών.
Βάσει της ρύθμισης όποιος διευθετεί με τις τράπεζες την οφειλή του εν συνεχεία θα μπορεί να διαγράφει τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις προς εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να αποπληρώνει τη βασική οφειλή σε διάστημα έως και 100 -120 μήνες.
Η ρύθμιση έχει συν-διαμορφωθεί με την τρόικα οπότε δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές μετά τη συνάντηση της προσεχούς Τρίτης.

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: