Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

''ΔΑΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΚΤ''...

SHARE
Το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των αγορών της Δυτικής Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πιθανότητα...
η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αγοράσει πακέτα δανείων ελληνικών τραπεζών, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κατέγραφε κέρδη 2,5% που είναι τα μεγαλύτερα για διάστημα πάνω από μία εβδομάδα, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe σημείωνε άνοδο 0,1%.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προωθεί την αγορά από την κεντρική τράπεζα τιτλοποιημένων δανείων που έχουν χορηγήσει ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, χαλαρώνοντας τους κανόνες της που απαγορεύουν την αγορά ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (junk), σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο κ. Ντράγκι θα παρουσιάσει την Πέμπτη λεπτομέρειες του σχεδίου για την αγορά από την ΕΚΤ στοιχείων ενεργητικού του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης, αξίας εκατοντάδων δισ. ευρώ, ανέφερε το δημοσίευμα. «Υπάρχει η ελπίδα ότι αύριο η ΕΚΤ θα ανακοινώσει νέα μέτρα για να βοηθήσει τις αγορές και την ευρωπαϊκή οικονομία, ιδιαίτερα την Ελλάδα» δήλωσε ο Χέρμπερτ Πέρους που επιβλέπει τη διαχείριση κεφαλαίων ύψους 36 δισ. δολαρίων ως επικεφαλής του τμήματος μετοχών της εταιρείας Raiffeisen Capital Management στη Βιέννη.  
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: