Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή λέει το 46% - Εκλογές ζητά το 42%

SHARE
Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και άρα κατά της διεξαγωγής εκλογών τάσσεται το 46% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση του καναλιού ACTION 24 που διεξήχθη από την εταιρεία ALCO.
Στην ίδια δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά, το 42% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών ενώ 12% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Όσον αφορά την προέλευση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να προέρχεται από χώρο εκτός πολιτικής και το 30% από την πολιτική κρίνοντας ως πιο βασικό χαρακτηριστικό την κοινωνική προσφορά και την διεθνή απήχηση.
Σε επίπεδο προσώπων όταν το ερώτημα τέθηκε ανάμεσα στα πρόσωπα των Φώτη Κουβέλη, Νίκου Κωνσταντόπουλου, Μαρίας Δαμανάκη και Σταύρου Δήμα, ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσε 13%, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ το 10%, οι άλλοι δύο από 7% και ο «κανένας» το 52%. Όταν το ερώτημα τέθηκε χωρίς πρόσωπα οι επιλογές ήταν η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δημήτρης Νανόπουλος, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης με την κυρία Αρβελέρ να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις.
Παράλληλα το 40% θεωρεί ότι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σημαντικός και 57% ότι δεν είναι σημαντικός με τους μισούς να δηλώνουν ότι το πρόσωπο δεν τους ενδιαφέρει.

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: