Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

«Κόβονται» τα προνόμια των συνδικαλιστών

SHARE
«Ψαλιδίζονται» τα προνόμια των συνδικαλιστών με βάση το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που παραμένει σε ισχύ επί 32 χρόνια.

Tο σχέδιο προβλέπει πλαφόν επτά ημερών ανά μήνα για τις συνδικαλιστικές άδειες, δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστή σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία ή απιστίας αλλά και διεύρυνση του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας.
Τυχόν απουσία του συνδικαλιστή που θα υπερβαίνει το όριο των επτά ημερών άδειας ανά μήνα θα ελέγχεται από ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και αντιπρόσωποι του εργοδότη.
O εργοδότης θα έχει επίσης το δικαίωμα να μεταθέτει εργαζόμενο που εκλέγεται σε προεδρείο συνδικαλιστικού σωματείου, εφόσον κρίνει πως ο εν λόγω υπάλληλος υπηρετεί σε θέση ευθύνης και με τη συνδικαλιστική άδειά του δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας.
Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει τη διεύρυνση του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας στις 48 ώρες, ενώ σήμερα αρκεί προειδοποίηση ενός 24ώρου.
Oι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή: «Έθνος της Κυριακής»
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: