Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αλλαγές στο Δημοτικό εξήγγειλε ο αποτυχημένος...Λοβέρδος

SHARE
Τη μεταρρύθμιση του συστήματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, προαναγγέλλοντας ότι οι αλλαγές θα συζητηθούν εντός του μήνα στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ενώ ο σχετικός νόμος υπολογίζεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015. 
Στόχος της μεταρρύθμισης είναι να μειωθούν τα μαθήματα και να αποφορτιστούν οι μαθητές, αλλά παράλληλα να ενισχυθεί η δημιουργική απασχόληση.
«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη ΝΕΡΙΤ.
«Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη νομοθεσία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις πανελλήνιες εξετάσεις πέραν της προσθήκης του μαθήματος της πληροφορικής, στο οποίο θα εξετάζονται οι υποψήφιοι των σχολών πληροφορικής.

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: