Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Στην Αμφίπολη το πολύ-πολύ να βρούνε τη... γοργόνα του Μ. Αλέξανδρου

SHARE
Καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» βρέθηκε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ το πρωί της Παρασκευής, ενώ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Εικασίες Βεργίνα - Αμφίπολη», η διακεκριμένη βυζαντινολόγος σχολίασε πως ο τάφος της Αμφίπολης «είναι χωρίς αμφιβολία μακεδονικός».
Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως αποκλείεται να θάφτηκε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως πολλοί θα ήθελαν να ελπίζουν, υπογραμμίζοντας: «Είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ισως με...τη γοργόνα του».
Μάλιστα, ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα βρουν στην Αμφίπολη οι αρχαιολόγοι, η κυρία Ελένη Γλύκατζη-  Αρβελέρ είπε χαριτολογώντας: «Ψαροκόκαλα», ενώ εξήγησε ότι «είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, παρά μόνον... με τη γοργόνα του».
Τέλος, όσον αφορά στη φημολογία που τη θέλει υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ακαδημαϊκός δήλωσε ότι σε ενδεχόμενη πρόταση υποψηφιότητας θα απαντούσε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι «αν ψήφιζε ο λαός τον Πρόεδρο, θα δεχόμουν να είμαι υποψήφια».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: