Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Eρχονται τα φοιτητικά δάνεια με κρατική εγγύηση

SHARE
Στα σκαριά βρίσκεται το πρόγραμμα για τα φοιτητικά δάνεια με βασικό συστατικό χαρακτηριστικό την κρατική αρωγή. Η επικεφαλής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) κα Εφη Μπάσδρα  -αναπληρωτής καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- έχοντας ολοκληρώσει  κρίσιμο κύκλων διερευνητικών επαφών και συζητήσεων με αρμόδιους φορείς νιώθει δικαιωμένη για την πρωτοβουλία της να εισαχθεί και στην ελληνική πανεπιστημιακή πραγματικότητα ένας διαδεδομένος στο εξωτερικό θεσμός.
Το μυστικό της όλης υπόθεσης βρίσκεται στην εξασφάλιση της κοινοτικής χρηματοδότησης αυτού του προγράμματος, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία τα χρήματα θα προκύψουν από κατάλληλη μόχλευση κονδυλίων που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ.
Ένας από τους συνομιλητές της κας Μπάσδρα σε αυτόν τον κρίσιμο κύκλο επαφών ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας καθηγητής Γιώργος Ζανιάς με την ιδιότητα του επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Οι τράπεζες – όλες οι τράπεζες που λειτουργούν στην χώρα μας- θα κληθούν να συμμετάσχουν με συγκεκριμένους όρους που θα έχουν καθορισθεί εκ των προτέρων και θα είναι κοινοί για όλους
Σημαντικές λεπτομέρειες για το ύψος, την διάρκεια, το επιτόκιο αλλά και τους τρόπους αποπληρωμής του δανείου που θα χορηγούν οι τράπεζες με την εγγύηση του δημοσίου απομένουν να γίνουν γνωστές στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία αυτή στη συγκυρία που ανακοινώνεται θα έχει σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο καθώς απευθύνεται στη καρδιά των ενδιαφερόντων της ελληνικής οικογένειας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: