Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση

SHARE

Σε μία εβδομάδα οι διορθώσεις και οι εκπτώσεις στα εκκαθαριστικά

Τη σταδιακή μείωση έως και 25% του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και μετά, σχεδιάζει η κυβέρνηση
Ο Γκίκας Χαρδούβελης, χθες από το βήμα της Βουλής, προανήγγειλε ότι η μείωση των φόρων  στα ακίνητα θα ξεκινήσει από το 2015 ώστε σταδιακά τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ να υποχωρήσουν κάτω από το 1% του ΑΕΠ,  από  1,43% φέτος που είναι ο πρώτος  χρόνος εφαρμογής του ενιαίου φόρου. Δηλαδή το  συνολικό ετήσιο φορολογικό βάρος θα μειωθεί περίπου 30%, αλλά αυτό θα γίνει πιθανότατα σταδιακά και όχι «μια και έξω» μέσα στο 2015.
 Φέτος, μετά από τις διορθώσεις και τις εκπτώσεις στα εκκαθαριστικά, οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ θα κινηθούν στα 2 δισ. ευρώ αντί 2,65 δισ. που σχεδιαζόταν.

Για να μην πληρώσουν όμως και πάλι όσοι δικαιούνται απαλλαγών, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα δουν τα νέα εκκαθαριστικα με τις εκπτώσεις τους στις 26-27 Οκτωβρίου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες τα ακίνητα των οποίων είναι κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.
Παράλληλα θα ανοίξει από τις επόμενες μέρες (και έως 30 Νοεμβρίου) η εφαρμογή διορθώσεων λαθών των Ε9 στο taxisnet.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: