Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

10.000 σπουδαστές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

SHARE
Έναν σημαντικό αριθμό θέσεων, που θα φτάσει στις 10.000, θα έχουν φέτος στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).
Ο αριθμός αυτός αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και είναι 4.790 θέσεις για προπτυχιακές σπουδές και 5.210 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από τις αρχές Νοεμβρίου και για δέκα περίπου ημέρες. Η δημόσια και ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση των υποψήφιων φοιτητών του ΕΑΠ θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου στα γραφεία του ιδρύματος στην Πάτρα.
Ο αριθμός των θέσεων για τις προπτυχιακές σπουδές κατανέμεται ως εξής: Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 200, Πληροφορική 900, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 1.500, Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 1.100, Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 1.000, Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός 90.
Με την ίδια απόφαση καθορίζεται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και σε ποσοστό 5% επιπλέον του αριθμού παρεχομένων θέσεων στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Η διαδικασία επιλογής
Δεδομένου ότι ο αριθμός των παρεχόμενων θέσεων για φοιτητές είναι συνήθως μικρότερος από τον αριθμό των ενδιαφερομένων να σπουδάσουν, γίνεται ηλεκτρονική κλήρωση των υποψήφιων φοιτητών, με την παρουσία εισαγγελικής αρχής για την εξασφάλιση του αδιάβλητου.
Στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, εάν ο αριθμός των υποψηφίων ανά Πρόγραμμα Σπουδών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παρεχομένων θέσεων, προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων, διεξάγεται μεταξύ τους κλήρωση.
Μπορεί να καθορίζεται κάθε χρόνο πρόσθετος αριθμός παρεχομένων θέσεων για φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου, οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ με προσωποπαγή θέση, τα οποία δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ο αριθμός των θέσεων αυτών δεν μπορεί να υπερβεί το 10% του ετήσιου αριθμού των παρεχομένων θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών.

Διάβασμα στο σπίτι
Για την επιλογή και την εγγραφή των ενδιαφερομένων στις εν λόγω θέσεις ισχύουν οι ίδιες διαδικασίες και προϋποθέσεις οι οποίες ισχύουν και για τους υπόλοιπους υποψηφίους που εγγράφονται στα αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ. Το παραπάνω ποσοστό είναι συνολικό και κατανέμεται ανάλογα στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που υπάρχουν.
Οι φοιτητές λαμβάνουν στο σπίτι τους και μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο, οπτικοακουστικό και, ορισμένες φορές, σε ηλεκτρονική μορφή), που είναι συμβατό με τις απαιτήσεις της μάθησης από απόσταση.
Για κάθε Θεματική Ενότητα έχει υπολογιστεί ότι χρειάζεται μελέτη 10 ωρών εβδομαδιαίως. Κάθε Θεματική Ενότητα προπτυχιακού προγράμματος σπουδών αποτελείται από 800 περίπου σελίδες εξεταστέας ύλης και κάθε Ενότητα μεταπτυχιακού προγράμματος από περίπου 1.000 σελίδες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: