Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

''Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΗΓΕΣ ΖΗΤΗΣΗΣ''...

SHARE
Μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης διατηρεί η παγκόσμια οικονομία, με τις ΗΠΑ να σημειώνουν ασθενική ανάκαμψη, την Ευρώπη να παραμένει σε ύφεση και τις αναδυόμενες αγορές να επιβραδύνουν, σύμφωνα με ανάλυση της Delloite...

Ειδικότερα για την Ευρωζώνη, τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 η κατάσταση έμεινε στάσιμη. «Η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή συγκροτείται από χώρες με σχετικά καλή απόδοση, χώρες σε βαθιά ύφεση, αλλά και χώρες με μια «αίσθηση» χρηματοοικονομικής αγοράς και χώρες με αληθινές οικονομίες», αναφέρει η τελευταία έκθεση «Προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας».
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Delloite, oι επενδυτές συνεχίζουν να εμπιστεύονται το δίχτυ ασφαλείας που τους προσφέρει η EKT, αλλά οι αρκετά αισιόδοξες απόψεις για τις χρηματοοικονομικές αγορές δεν επιβεβαιώνονται στην πραγματική οικονομία, τουλάχιστον όχι ακόμη.
Η σύνδεση της διαφυγής από την ύφεση με την απόδοση των εξαγωγών, κάνει την Ευρωζώνη να εξαρτάται από τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαιτέρως στις αναδυόμενες αγορές. «Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια επιτυχημένη στρατηγική αλλά προϋποθέτει την συνεχή ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών – ανάπτυξη, η οποία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη», σημειώνει η έκθεση.
Ως εκ τούτου, η ευρωπαϊκή οικονομία θα χρειαστεί να βρει και άλλες πηγές ζήτησης, εκτός των εξαγωγών προς τις αναδυόμενες αγορές, προκειμένου να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη, υποστηρίζουν οι συντάκτες.
Για την αμερικανική οικονομία, η Delloite δεν «βλέπει»  υψηλότερα επίπεδα βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2014, όσο η οικονομία χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί στις αυξήσεις φόρων που εφαρμόστηκαν στις αρχές του χρόνου και στις περικοπές στις ομοσπονδιακές δαπάνες που ξεκίνησαν τον Μάρτιο.
Ωστόσο, ακόμη με αυτές τις προκλήσεις, οι προοπτικές για τις ΗΠΑ βελτιώθηκαν σε βαθμό που η προσοχή τώρα να στρέφεται στην αναζήτηση του καταλληλότερου χρόνου για να μειώσει και να διακόψει τις αγορές ακινήτων η Fed και το σχέδιο για αύξηση των επιτοκίων σε κανονικά επίπεδα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση.
Όσον αφορά στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, οι αναλυτές παρατηρούν μεγάλη κινητικότητα λόγω των αναμενόμενων αλλαγών στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, της νέας πολιτικής στην Ιαπωνία, καθώς και της αστάθειας του κινέζικου τραπεζικού συστήματος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: