Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ...

SHARE
Επιστολή προς τα κυπριακά κόμματα απέστειλε ο κύπριος υπουργός Ενέργειας, ζητώντας να ορίσουν εκπρόσωπό τους, ο οποίος θα λάβει μέρος σε ενημερωτική...
σύσκεψη για τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης της εταιρείας Noble για φυσικό αέριο στο τεμάχιο Αφροδίτη.
Ανακοινώνοντας τη σύγκληση της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Κύπρου για το φυσικό αέριο.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι η γεώτρηση δείχνει ποσότητες αερίου που είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτά που έδειξε η πρώτη γεώτρηση, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι ακόμη και να ισχύουν οι αριθμοί που δημοσιεύονται, πρέπει το θέμα να αντιμετωπίζεται βάσει του γεγονότος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει 13 τεμάχια στην ΑΟΖ της και ότι για πέντε υπάρχουν συμβόλαια με τις εταιρείες ΕΝΙ, ΚΟΓΚΑΣ και Τοτάλ.
Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι ο σχεδιασμός ενός κράτους δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα τεμάχιο, ούτε πρέπει να αλλάξουν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί. Πρόσθεσε ακόμη ότι η δημιουργία εγκαταστάσεων για υγροποίηση φυσικού αερίου, ούτως ή άλλως, δεν σχεδιάστηκε μόνον για τις ανάγκες του τεμαχίου 12.
Πηγή: ΑΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: