Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΗ 0,5% ΒΛΕΠΕΙ Η FITCH ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014...

SHARE
Η ανάπτυξη στη χώρα μας το 2014 θα κυμανθεί στο 0,5% και το 2015 στο 2%, ενώ η ύφεση φέτος θα φτάσει το 4%, εκτιμά η Fitch σε νέα έκθεσή της...
Παράλληλα προβλέπει ότι το χρέος θα διαμορφωθεί στο 175,2% του ΑΕΠ φέτος και στο 176,1% το 2014.
Όπως επισημαίνει, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα αναβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας, οι παράγοντες που  θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή τη θετική εξέλιξη είναι οι εξής:
Πρώτον, η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Δεύτερον, η συνέχιση της καταγραφής πρωτογενών πλεονασμάτων, γεγονός που θα αυξήσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.
Και τρίτον η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Ωστόσο, εάν οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα δεν ικανοποιηθούν, εάν δεν ανακάμψει η ελληνική οικονομία και δημιουργηθούν χρηματοδοτικά κενά, και εάν υπάρξει πολιτική και κοινωνική αστάθεια, τότε ο αντίκτυπος στην τρέχουσα αξιολόγηση της χώρας, θα είναι αρνητικός, όπως τονίζει η Fitch.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: