Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

''ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ''...

SHARE
Δεν βλέπει λόγο για αύξηση των επιτοκίων, παρά τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της...
Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς, όπως τονίζει, ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Σπάζοντας παράδοση ετών, σύμφωνα με την οποία δεν δεσμευόταν ποτέ εκ των προτέρων για τις μελλοντικές της κινήσεις, η ΕΚΤ προανήγγειλε τον Ιούλιο ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα για μια «παρατεταμένη περίοδο».
«Έχουμε πει ότι θα παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα για το άμεσο μέλλον - ή ακόμη και χαμηλότερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο Άσμουσεν στην εφημερίδα Bild.
Αυτή τη στιγμή, το επιτόκιο του ευρώ βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%. Η ΕΚΤ έχει προβλέψει πληθωρισμό 1,5% στην Ευρωζώνη φέτος και υποχώρησή του στο 1,3% το 2014.
«Αυτό είναι σίγουρα κάτω του στόχου της ΕΚΤ. Δεν βλέπουμε κανέναν πληθωριστικό κίνδυνο», είπε ο Άσμουσεν, ο οποίος, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε υποστηρίξει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης δεν είναι ακόμη έτοιμη, ώστε να σταματήσει άμεσα η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική.
Πηγή: Reuters
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: