Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

''ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

SHARE
Η Ευρωζώνη πιθανότατα να αποφασίσει σχετικά με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα το Νοέμβριο, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους...

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σημειώνει το πρακτορείο, προσθέτοντας ωστόσο πως το ΔΝΤ και η χώρα μας εκτιμούν ότι η Αθήνα θα χρειαστεί το 2014-15 επιπλέον 10-11 δισ. ευρώ από όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα.
Νωρίτερα ο ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άφησε «παράθυρο» για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι ρεαλιστική η υπόθεση ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπρόσθετη βοήθεια πέραν του τρέχοντος προγράμματος.
«Όσον αφορά στην πιθανότητα να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρο ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν επιλυθεί πλήρως μέχρι το 2014», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί επιπρόσθετη βοήθεια πέραν του προγράμματος αυτού. Υπό την έννοια αυτή, το Eurogroup έχει δείξει ξεκάθαρα τη δέσμευσή του να παράσχει επαρκή στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος και μετά, μέχρις ότου (η χώρα) ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές».
Ωστόσο ο ίδιος απέφυγε να εκτιμήσει το ύψος της βοήθειας που θα χρειαστεί η χώρα μετά το 2014 και τους όρους που θα τη συνοδεύουν, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους προβλέψεις.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: