Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

'ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ''...

SHARE
Τον υψηλό βαθμό συσχέτισης ανάμεσα στις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης διαπιστώνουν οι αναλυτές της Eurobank, με την ευρωπαϊκή οικονομία να επηρεάζεται σημαντικά από την αμερικανική με υστέρηση κάποιων τριμήνων...
Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος της περιοδικής έκθεσης «Οικονομία και Αγορές», οι οικονομικοί κύκλοι στην Ευρωζώνη και στις ΗΠΑ εμφανίζουν υψηλή συσχέτιση μεταξύ τους, με το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη να έχει μικρότερη μεταβλητότητα αλλά να είναι πιο επιρρεπής σε εξωγενείς διαταράξεις.
Ο οικονομικός κύκλος της Ευρωζώνης ακολουθεί τον οικονομικό κύκλο των ΗΠΑ με χρονική υστέρηση ορισμένων τριμήνων, με τις αρνητικές διαταράξεις στις οποίες υπόκειται η αμερικανική οικονομία να μεταδίδονται γρηγορότερα στην Ευρωζώνη από τα θετικά γεγονότα.

Eurobank: Η επίδραση των διακυμάνσεων της αμερικανικής οικονομίας στην Ευρωζώνη
Συγκεκριμένα, αναφέρει η έκθεση, μία επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας μεταδίδεται στην Ευρωζώνη με χρονική υστέρηση 2 τριμήνων, ενώ μια οικονομική άνθιση μπορεί να εμφανίσει τις θετικές της επιπτώσεις μετά από 7 τρίμηνα.      Μια ενδεχόμενη αύξηση/μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 1 ποσοστιαία μονάδα θα οδηγήσει σε αύξηση/μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζωνης κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες κατά μέσο όρο στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αναλυτών.
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, η επίδραση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο εμπόριο μεταξύ των δυο οικονομιών. Δεδομένου ότι οι αυξήσεις στη φορολογία και οι μειώσεις των δημοσίων δαπανών που ετέθησαν σε ισχύ μέσα στο 2013 στις ΗΠΑ αναμένεται να αφαιρέσουν 1,5 ποσοστιαία μονάδα από το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, η δημοσιονομική αυτή προσαρμογή στις ΗΠΑ μπορεί να αφαιρέσει συνολικά 0,38 ποσοστιαίες μονάδες από το ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης μέχρι τα μέσα του 2014.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: