Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

''ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ''...

SHARE
Η σταθεροποίηση του ευρώ και η ενδυνάμωση της Ευρωζώνης είναι τα βασικά συστατικά στοιχεία για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στη νομισματική...
ένωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.
«Χωρίς μια ισχυρή βάση δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη», επεσήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ μιλώντας σήμερα το πρωί σε συνέδριο στο Βερολίνο. Τόνισε ακόμα πως η Ευρωζώνη θα ενδυναμωθεί μέσω βιώσιμων πολιτικών ανάπτυξης σε όλα τα κράτη - μέλη, μέσω βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών και ολοκλήρωσης της θεσμικής αρχιτεκτονικής της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.
«Το βασικό μήνυμα είναι ότι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο πρώτο βήμα, σταθεροποιώντας την Ευρωζώνη. Αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει, προκειμένου να μετασχηματιστεί αυτό το επίτευγμα σε υψηλότερα ανάπτυξη και απασχόληση», ανέφερε ο Ντράγκι. Όπως σημείωσε, η βελτιωμένη κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές δεν έχει μεταφραστεί ακόμα σε μια ευρεία οικονομική ανάκαμψη.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ χαρακτήρισε θετικά νέα τον ρυθμό ανάπτυξης 0,3% που καταγράφηκε στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο, έπειτα από έξι τρίμηνα συρρίκνωσης, αλλά προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η οικονομία παραμένει εύθραυστη και η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Δεδομένου ότι οι προοπτικές για χαμηλό πληθωρισμό θα επεκταθούν σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, «το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένει πως τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο», πρόσθεσε ο Ντράγκι.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: