Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Μπαν Κι Μουν: Yπολογίζω σε εσάς

SHARE
«Βασίζομαι και υπολογίζω στη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας και των Ελλήνων βουλευτών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν που επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο και μίλησε στους βουλευτές. Για πρώτη φορά γ.γ. του ΟΗΕ απευθύνεται στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, συνεπώς, η παρουσία του προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των αρχηγών των κομμάτων (σ.σ. παρόντες εκτός του πρωθυπουργού ήταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας), αλλά και κορυφαίων στελεχών –οι υποψήφιοι για την αρχηγία στη Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και Αντ. Σαμαράς παραβρέθηκαν επίσης– και των βουλευτών που έσπευσαν στην αίθουσα της Γερουσίας για να τον ακούσουν.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε τη συνεργασία με την Ελλάδα απέναντι σε τέσσερις μεγάλες προκλήσεις. Πρώτον, την ανάγκη να υπάρξει ισότιμη και δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την κλιματική αλλαγή. Δεύτερον, συνεργασία στην κατάργηση των διακρίσεων για την παροχή ασύλου στους μετανάστες. Τρίτον, τη μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στις ειρηνευτικές αποστολές, πολύ περισσότερο που η Ελλάδα «έχει ηγετικό ρόλο στη ναυτιλία». Τέταρτον, στην επίλυση του Κυπριακού για αμοιβαία αποδεκτή και ωφέλιμη διευθέτηση, θέμα για το οποίο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με την αναγνώριση του ρόλου του ΟΗΕ θέμα για το οποίο ο κ. Μπαν Κι Μουν δήλωσε αισιόδοξος ότι θα λυθεί στο εγγύς μέλλον.
«Η Ελλάδα διαχρονικά υποστηρίζει την επίτευξη βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό με βάση τα διαχρονικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαχρονικά συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη. Ο κ. Πετσάλνικος απένειμε στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ το χρυσό μετάλλιο της Βουλής για την προσφορά του στην ειρήνη και τη συνεργασία των χωρών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: