Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Πολιτική κόντρα για το ασφαλιστικό...

SHARE
Ανεβαίνουν οι τόνοι για το ασφαλιστικό, εν όψει και της έναρξης του διαλόγου την Πέμπτη στη Βουλή, μετά το χθεσινό μπλόκο μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.
«Φαίνεται ποιοι είναι υπέρ της προόδου και ποιοι υπέρ της στασιμότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ -με αφορμή τη χθεσινή δήλωση της Αλ. Παπαρήγα ότι «το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε ένα παιχνίδι σικέ» τόνισε ότι ότι το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα παιχνίδι σικέ, ενώ ο «διάλογος γίνεται με όλους τους αντιπροσωπευτικούς φορείς που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το τι λέει και τι πράττει. Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου, όσοι είναι υπέρ της απαγόρευσής του, πράττουν και αναλόγως».
Μετά τις εξελίξσεις του διημέρου, ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα αρχίσει τελικά την Πέμπτη με τις συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με εκπροσώπους των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ΣΕΒ και ΕΣΕΕ
Τη ζωντανή μετάδοση των συναντήσεων των κοινωνικών φορέων με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό ζητά από την πλευρά του το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «θα είναι μία ευκαιρία να δει ζωντανά ο λαός την απάτη». «Μιας και η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ ισχυρίζονται ότι τους ενδιαφέρει η προκοπή της κοινωνικής ασφάλισης και το καλό των εργαζομένων, καθώς και η διαφάνεια, ας ζητήσουν τη ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση όλων των μεταξύ τους συναντήσεων και συζητήσεων», ανέφερε ο κ. Μάκης Μαΐλης.
«Αριστερή μπαρούφα» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τη στάση του ΚΚΕ σχετικά με το διάλογο ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ανακολουθία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα –μεταξύ αυτών και στο ασφαλιστικό.
www.tanea.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: