Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

"Αποκλείστηκε" ο διάλογος για το Ασφαλιστικό

SHARE
Αναβλήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εξαιτίας του αποκλεισμού του υπουργείου από στελέχη του ΠΑΜΕ. Επρόκειτο για την πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό.
Δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε οι σημερινές συναντήσεις με τον ΣΕΒ και την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου.
"Θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού αυτή τη στάση, πιστεύοντας ότι είναι καταστροφικό να επενδύουμε πολιτικά στα προβλήματα κι όχι στις λύσεις τους", δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Ενώ έχουμε διευκρινίσει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν θα μεταφέρουμε βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων, ενώ έχουμε διαψεύσει όλα τα κινδυνολογικά σενάρια που γράφονται, ένα κόμμα απαγορεύει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συζητήσουμε για ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, το Ασφαλιστικό", συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.
"Ο εκνευρισμός του υπουργού Εργασίας μαρτυρά τη βαθιά του ενόχληση για τη δράση των εκπροσώπων των ταξικών συνδικάτων (του ΠΑΜΕ) και τις θέσεις του ΚΚΕ που ξεσκεπάζουν την απάτη του διαλόγου που στήνεται για να συγκαλυφθούν τα νέα αντεργατικά προαποφασισμένα σχέδια στο ασφαλιστικό", ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο.
Νωρίτερα, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου, με την οποία απέκλεισε κάθε συζήτηση για το ασφαλιστικό. Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικού ή ακόμη και τηλεοπτικού διαλόγου, είπε ότι "δεν η ώρα των ντιμπέιτ, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων".
"Η απάντηση του ΚΚΕ είναι πόλεμο στον πόλεμο", δήλωσε για το Ασφαλιστικό.
Για προσχηματικό διάλογο έκανε λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι "κάθε φορά και με όποια κυβέρνηση, όταν άνοιγε το ζήτημα ασφαλιστικού και καλούνταν τα συνδικάτα σε διάλογο, οι εργαζόμενοι έβγαιναν πάντα στο τέλος ζημιωμένοι".
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

1 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

. είπε...

Είναι γελοίο οι κατεξοχήν αναξιόπιστοι και παράνομοι κοινωνικοί εταίροι, εργοδότες και κυβέρνηση, που χρωστούν δισεκατομμύρια στα ταμεία εξευτελιζοντας τους νόμους που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο να κατηγορούν τους εργαζόμενους για "αντιδημοκρατικη συμπεριφορά" επειδή δεν προσερχονται σε έναν προσχήματικό διάλογο. Η αξιοπιστία και η κοινωνική υπευθυνότητα φαίνεται στις πράξεις όχι στα λόγια.
Παρεπιμπτόντως www.piitikiperiodos.blogspot.com διήγημα αφιερωμένο στα γεγονότα δεκεμβρίου 2008.