Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

SHARE
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι επέβαλε κλείσιμο ή αλλαγές σε περισσότερες από 200 ιστοσελίδες, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε κατά της εξαπάτησης των καταναλωτών από ιστοσελίδες με ringtones (ήχους κουδουνίσματος κινητών τηλεφώνων), οι οποίες είχαν συχνά στόχο παιδιά και εφήβους...
Η Επιτροπή Καταναλωτών της ΕΕ ανακοίνωσε ότι ερεύνησε 301 ιστοσελίδες από τον Ιούνιο του 2008, μετά τις διαμαρτυρίες γονέων και καταναλωτών για απάτη στην αγορά των ringtones, η οποία ανέρχεται σε 691 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Η έρευνα έγινε και στις 27 χώρες - μέλη της ΕΕ, στη Νορβηγία και την Ισλανδία, και είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή συνολικού προστίμου 2 εκατομμυρίων ευρώ σε 9 ιταλικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής πτέρυγας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone και της Telecom Italia.
Περισσότερες από τις μισές ιστοσελίδες που ερευνήθηκαν περιελάμβαναν ringtones από ήρωες της τηλεόρασης και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και ζητούσαν τη συγκατάθεση των γονέων για την εγγραφή στην υπηρεσία των ρινγκτόουνς, σύμφωνα με την ΕΕ.
"Οι μικρής ηλικίας άνθρωποι δεν θα πρέπει να πέφτουν θύματα εξαπάτησης, όπως παραπλανητικών διαφημίσεων που τους δελεάζουν να 'κατεβάσουν' ringtones τα οποία πιστεύουν ότι είναι δωρεάν", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος της ΕΕ για την Κατανάλωση Μεγκλένα Κούνεβα, η οποία καλεί τους γονείς να λαμβάνουν μεγαλύτερη μέριμνα όσον αφορά την πρόσβαση των παιδιών τους σε ιστοσελίδες από τις οποίες μπορούν να "κατεβάζουν" διάφορα αρχεία.
Μετά την έρευνα, έκλεισαν 54 ιστοσελίδες και περισσότερες από 150 υποχρεώθηκαν να αλλάξουν διαφημίσεις, οι οποίες σε παραβίαση της νομοθεσίας περί κατανάλωσης της ΕΕ δεν καθιστούσαν σαφείς στους καταναλωτές τις χρεώσεις που θα τους έκαναν.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: