Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Επανέρχεται η λίστα φαρμάκων

SHARE
Επαναφορά της λίστας φαρμάκων, αλλαγές στην τιμολόγηση και πάγωμα τιμών σκευασμάτων, μειοδοτικοί διαγωνισμοί μέσω ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος και ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης, είναι μερικά από μέτρα που... προωθεί η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Τις νέες κατευθύνσεις της πολιτικής για τον τομέα του φαρμάκου παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος και η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
7 δισ.€ τα χρέη
Η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα χρέη των νοσοκομείων έχουν φτάσει τα 7 δισ. ευρώ και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι με την πολιτική που ακολούθησε, υπήρξε ασυδοσία εξαιτίας της κατάργησης της λίστας, και παλινωδία στην τιμολόγηση, που με τη σειρά της οδήγησε σε αύξηση 15% στη συνταγογράφηση.
Γι αυτό, όπως έκανε γνωστό η κ. Ξενογιαννακοπούλου, προωθείται νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα νοσοκομεία, με επαναφορά, επικαιροποίηση και καλύτερη εφαρμογή της λίστας φαρμάκων, μειοδοτικούς διαγωνισμούς μέσω ηλεκτρονικού ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος το οποίο θα εποπτεύεται και θα διασυνδέεται με τη βάση δεδομένων του ΕΟΦ ενώ θα προωθηθεί και Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων που θα αφορά στη μείωση της τιμής από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: