Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Φουντώνει η πανδημία γρίπηs

SHARE
Πολύ περισσότεροι από 200.000 Ελληνες έχουν ήδη προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει νοσήσει κυμαίνεται στο 2% έως 3%, ενώ ενδέχεται να έχουν νοσήσει -χωρίς «κραυγαλέα» συμπτώματα- έως και δύο εκατομμύρια πολίτες! Η πανδημία βρίσκεται σε φάση κορύφωσης, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κορυφαίους λοιμωξιολόγους να κάνουν έκκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού.
Το πανδημικό εμβόλιο -σημειώνουν- είναι ασφαλές και πρέπει να γίνει (σε πρώτη φάση) από το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Από σήμερα ξεκινούν «πιλοτικοί» εμβολιασμοί σε νοσοκομεία. Στις 16 του μήνα το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά με το προσωπικό των νοσοκομείων, από τις 23 θα εμβολιάζονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Το θέμα συζήτησε χθες το διατομεακό συντονιστικό όργανο για την παρακολούθηση εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου για τη νέα γρίπη, το οποίο συνεδρίασε υπό την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παρουσία της υφυπουργού κ. Φώφης Γεννηματά.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, οι υφυπουργοί Εσωτερικών κ. Ντίνος Ρόβλιας, Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύνης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και εκπρόσωποι επιστημονικών συλλόγων και φορέων.
Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπήρξαν διαφοροποιήσεις στην εφαρμογή των εμβολιασμών, λέγοντας ότι το κύριο βάρος πέφτει στις δημόσιες δομές Υγείας, ενώ μόνο το ένα τρίτο θα γίνει στις νομαρχίες. Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου - είπε - θα είναι διαθέσιμες 700.000 δόσεις, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου θα έχουν φτάσει στα 2,5 εκατομμύρια.
Η κ. Γεννηματά απηύθυνε έκκληση στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν, ώστε να ξεπεράσει και ο κόσμος τη φοβία του προς το εμβόλιο. Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, καθηγήτρια κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, είπε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, ενώ ανάλογες επισημάνσεις έκανε και ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καθηγητής κ. Γιώργος Σαρόγλου
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: