Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία

SHARE
Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στα σχολεία, καταγράφεται τις τελευταίες μέρες.
Το Σαββατοκύριακο έκλεισαν σε όλη τη χώρα λόγω συρροής κρουσμάτων 12 τμήματα γυμνασίου, τέσσερα Λυκείου, δύο δημοτικά, ένας βρεφονηπιακός σταθμός, ένα νηπιαγωγείο και ένας παιδικός σταθμός.
Οι επιδημιολόγοι σημειώνουν ότι το ποσοστό των κλινικών δειγμάτων που βρίσκονται θετικά στον Α (Η1Ν1)ν αγγίζει το 30%, έναντι του 15% που ήταν πριν από λίγες εβδομάδες. Μεγάλη είναι η αύξηση των θετικών δειγμάτων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κλείνουν από σήμερα για επτά μέρες, λόγω γρίπης, τα εξής σχολεία και τμήματα:
Ο βρεφονηπιακός σταθμός «Ηλιαχτίδα» Τρικάλων, τα τμήματα Β1, Β3 και Γ1 του Γυμνασίου και Α2 του Μουσικού Λυκείου Τρικάλων, το νηπιαγωγείο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, το δημοτικό σχολείο Λακκίου Λέρου και ο παιδικός σταθμός «Β. Μπωντέν» της Αθήνας.
Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα Β1 και Β3 τμήματα του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας και οι έξι τάξεις του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, οι Α, Β και Γ Τάξεις του Λυκείου Φερών και το Α1 τμήμα του γυμνασίου Εβρου και οι τρεις τάξεις του 1ου και 2ου Γυμνασίου Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Συστάσεις
Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καλούν τους οροθετικούς HIV ενηλίκους και εφήβους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Κινδυνεύουν με σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη ειδικά όσοι έχουν χαμηλό αριθμό CD4 Τ λεμφοκυττάρων.
Τα άτομα αυτά πρέπει να εμβολιαστούν και κατά της νέας γρίπης, καθώς το εμβόλιο για τα εποχικά στελέχη της γρίπης που έχει παραχθεί δεν αναμένεται να προσφέρει προστασία έναντι του Α (Η1Ν1)ν. Πρέπει, ωστόσο, να κάνουν και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.
Τα οροθετικά άτομα με λοίμωξη από τον νέο ιό της γρίπης αναμένεται να παρουσιάσουν τυπικά συμπτώματα οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως βήχα, ρινόρροια και πόνο στον φάρυγγα και πυρετό ή πονοκέφαλο χωρίς πυρετό και μυαλγίες. Εμετός και διάρροια αναφέρθηκαν συχνότερα ως συμπτώματα της νέας γρίπης, συγκριτικά με την εποχική.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: