Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ρυθμίζουν χρέη με αντάλλαγμα το σπίτι !!

SHARE
Σε ρυθμίσεις χρεών από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες δανειοληπτών που βρίσκονται στο «κόκκινο» προχωρούν τώρα οι τράπεζες, ζητώντας όμως ως αντάλλαγμα να προσημειώσουν το σπίτι τους. Υπό τον φόβο της έκρηξης των επισφαλειών τους λόγω της κρίσης, οι τράπεζες ακολουθούν σκληρή γραμμή και «σπρώχνουν» ..τους υπερχρεωμένους πελάτες τους να μεταφέρουν τις οφειλές τους από καταναλωτικά και κάρτες σε νέα δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο που ξεκινά από το 6%, αλλά με αντάλλαγμα την προσημείωση ακινήτου τους. Πίσω δηλαδή από το «καρότο» της μικρότερης δόσης που δίνει μεγάλη ανάσα στους δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο» κρύβεται ο κίνδυνος να χάσουν το σπίτι τους, αν για κάποιον λόγο αργότερα δεν μπορούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.Πρόκειται για τη νέα πολιτική που εφαρμόζουν οι τράπεζες, κάτω και από την πίεση που δέχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των δανείων τους και να περιορίσουν κατά το δυνατόν περισσότερο την αύξηση των επισφαλειών τους από «κακά» δάνεια που φέρνει η κρίση. Με τον τρόπο αυτό, τα πιστωτικά ιδρύματα βελτιώνουν τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια, καθώς τα δάνεια με προσημείωση θεωρούνται πιο «σίγουρα» σε σχέση με αυτά που δεν έχουν καμία εγγύηση, ενώ αξιολογούνται πολύ καλύτερα τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος που πιέζει για αύξηση των κεφαλαίων τους, όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς. 10%- 12% οι επισφάλειες στο τέλος του έτους Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η νέα πρακτική υπαγορεύεται από την αύξηση που σημειώνουν οι επισφάλειες, καθώς όλο και περισσότεροι δανειολήπτες εξαιτίας της κρίσης αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους από δάνεια με τα ισχύοντα επιτόκια.
, σύμφωνα με τις οποίες οι επισφάλειες στα καταναλωτικά δάνεια εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το 10% ή και το 12% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, από 8% που ήταν το 2008. Δηλαδή, τα καταναλωτικά δάνεια και οι οφειλές από κάρτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009, από 3 δισ. ευρώ πέρυσι.
Απο Τα Νέα
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: