Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ηλιακές ακτίνες- Βλαβερές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα !!

SHARE

Έχουμε ενημερωθεί για τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου, όπως η γήρανση της επιδερμίδας, o καρκίνος του δέρματος κ.λπ. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε όλους τους κινδύνους, όπως, για παράδειγμα, αυτούς που αντιμετωπίζουμε όταν παίρνουμε φάρμακα που αυξάνουν τη φωτοευαισθησία μας ή όταν έχουμε κάποια ουλή που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα δύο χρόνια. Και δεν πάει το μυαλό μας ότι και όταν δεν είμαστε στη θάλασσα, κινδυνεύουμε. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να έχουμε κατά νου για να είμαστε πραγματικά προστατευμένοι.
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Κάποια αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά και φάρμακα κατά των αρρυθμιών μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία εξαιτίας της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο φάρμακο και στις υπεριώδεις ακτίνες. Το δέρμα αντιδρά έντονα και εμφανίζει ερύθημα και κηλίδες. Οταν παίρνουμε τέτοιου είδους φάρμακα θα πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο τις πιο θερμές ώρες της ημέρας και να ανανεώνουμε συχνά το αντηλιακό ακόμη και όταν βρισκόμαστε πολλές ώρες μέσα στο νερό.
ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ. Η υπεριώδης ακτινοβολία διαταράσσει τα στάδια της επουλωτικής διαδικασίας, ειδικά της αναγέννησης των κυττάρων του δερματικού ιστού. Η πρόωρη έκθεση ενέχει τον κίνδυνο του σκούρου χρωματισμού της ουλής που θα την κάνει να φαίνεται πιο έντονα ακόμη και μετά την ολοκληρωτική επούλωσή της. Οπότε, κάθε ουλή, είτε μεγάλη είτε μικρή, θα πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο.
ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΑΚΜΗ. Οσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής έχουν την εντύπωση ότι ο ήλιος βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας τους και την καταπραΰνει. Σε πρώτο χρόνο, το μαύρισμα κάνει ομοιόμορφη την επιδερμίδα και καμουφλάρει τα σπυράκια. Το δέρμα γίνεται πιο παχύ και καλύπτει τις μικροκύστες από τις οποίες ξεκινάει το πρόβλημα. Ομως, μετά την περίοδο έκθεσης στον ήλιο, πολύ γρήγορα το δέρμα αντιδρά με ακόμη μεγαλύτερης έντασης ακμή.
ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Η έκθεση στην οποία υποβαλλόμαστε στο αυτοκίνητο είναι η ίδια με εκείνη στην παραλία, αφού το τζάμι των παραθύρων και του παρμπρίζ επιτρέπει στις ακτίνες UVA να φτάσουν επάνω μας. Για να αποφύγουμε το κοκκίνισμα, καλό θα είναι να φοράμε αντηλιακό προτού ξεκινήσουμε από το σπίτι μας. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και πριν βγούμε για ψώνια ή για να κάνουμε ένα σπορ. Ο ήλιος δεν μας αγγίζει μόνον όταν είμαστε στην παραλία με το μαγιό.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: