Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Στο φως της δημοσιότητας οι συνομιλίες του κυκλώματος trafficking

SHARE
Συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από τις συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων στην πρόσφατη υπόθεση trafficking (δουλεμπόριο γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση), στην οποία εμπλέκονται σαράντα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται επιχειρηματίες και αστυνομικοί, οι τέσσερις μάλιστα εν ενεργεία.
Η εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο φέρεται να δρούσε από το 2006, πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση. Συνολικά, η αστυνομία συνέλαβε τριάντα άτομα και οι δέκα πρώτοι απολογήθηκαν χθες. Μάλιστα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού ήταν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στο κύκλωμα.
Στις έρευνες συνέβαλε και η κατάθεση 23χρονης που κατάφερε να ξεφύγει από το κύκλωμα και να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. H ίδια βρήκε τη δουλειά μέσω αγγελίας που έλεγε ότι κατάστημα στην Ελλάδα ζητά «κοπέλες για στριπτίζ με πολύ καλές αποδοχές». Όμως, όταν ήρθε στην Ελλάδα της είπαν ότι δεν έκανε γι αυτή τη δουλειά εξαιτίας κάποιων σημαδιών στην κοιλιά της, και, όπως η ίδια δηλώνει: «μου ζήτησαν να ξεπληρώσω το χρέος για τα έξοδα που έκαναν να με φέρουν στην Ελλάδα δουλεύοντας σαν πόρνη, αλλιώς το παιδί μου και οι δικοί μου θα πάθαιναν κακό».
Η κοπέλα όχι μόνο υποχρεώθηκε να κάνει ότι της είπαν, αλλά υπέστη και σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα καθώς την ανάγκαζαν να έχει μέχρι και 60 πελάτες ημερησίως. «Μέχρι και 60 πελάτες είχα σε κάθε βάρδια, όταν δούλευα σε δύο διαφορετικούς οίκους ανοχής. Κάθε πελάτης πλήρωνε 15 ευρώ, από τα οποία τα 8 έπαιρνε το αφεντικό, 4 έδινε στη Ρ.Ε. και σε μένα έπειτα από κάθε συνεύρεση απέμεναν μόνο 3 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των κατηγορουμένων, οι ίδιοι είχαν προσβάσεις ακόμα και σε γιατρούς, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίζουν για τις κοπέλες που έφερναν από το εξωτερικό παράνομα «άδεια για βεβαίωση εργασίας» ακόμα και αν αυτές είχαν πρόβλημα φυματίωσης.
Πηγη: tvxs
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: