Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Κύπρος- 36 χρόνια μετά ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και τη Γενοκτονία!

SHARE
Οι μνήμες της αποφράδας μέρας της 20ης Ιουλίου 1974 αναβιώνουν σήμερα με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με τραγικές συνέπειες τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους, τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη σύληση πολιτιστικών μνημείων, τον τουρκικό εποικισμό. Στις 5.30 σήμερα το πρωί, ώρα που στις 20 Ιουλίου 1974 άρχισε η απόβαση του τουρκικού στρατού στις ακτές της Κερύνειας, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι οι αγνοούμενοι τουφεκίστηκαν, άρα η τραγωδία της Κύπρου είναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
Στις 8 το πρωί τελέστηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες από την Κύπρο και την Ελλάδα κατά την τουρκική εισβολή. Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου και διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Τα πολιτικά κόμματα με διακηρύξεις τους καταδικάζουν την εισβολή και το έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, σημειώνουν, ο λαός της Κύπρου συνεχίζει τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του νησιού.
Επισημαίνουν ακόμα την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας λαού και ηγεσίας για να ανατραπούν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής. Στις διακηρύξεις τους τα πολιτικά κόμματα αναφέρονται επίσης στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και σημειώνουν ότι στόχος είναι η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού, που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: