Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ρύθμιση για τα ασφαλιστικά των βουλευτών !!

SHARE
Η Βουλή θα εξακολουθήσει να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα επαγγελματικά ταμεία των βουλευτών, οι οποίοι θα επιλέξουν παρά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου, να μην εξασκούν το επάγγελμά τους. Η διάταξη περιελήφθη στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και επαναφέρει ένα καθεστώς που ίσχυσε επί μια πενταετία (2003-2008), όταν ήταν σε ισχύ η συνταγματική διάταξη για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των βουλευτών με την αναθεώρηση της συνταγματικής διάταξης το 2008, διαπιστώθηκε στο διάστημα που πέρασε ότι πολλοί βουλευτές επιλέγουν να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος. Ετσι η Βουλή καταργεί τώρα προηγούμενη διάταξη με την οποία καταργούσε την υποχρέωση της Βουλής να πληρώνει για λογαριασμό του βουλευτή τις ασφαλιστικές του εισφορές και αναδρομικώς από τον περυσινό Αύγουστο θα καλυφθούν από τη Βουλή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: