Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ Από Δευτέρα οι αιτήσεις Κοινωνικού Τουρισμού 2014

SHARE
Την επόμενη Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014, εκτός απροόπτου, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Οργανισμού, τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για φέτος θα δοθούν σε 120.000 δικαιούχους. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως και τις 30 Μαϊου 2015.
Την Δευτέρα θα ανοίξει η εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2014-2015
Αντικείμενο του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η επιδότηση των δικαιούχων - ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων σε ξενοδοχεία ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος.
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 ορίζονται ασφαλισμένοι:
α) Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
β) Άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
γ) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) Τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.
β) Τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε αυτεπαγγέλτως.
γ) Τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.
δ) Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.
ε) Οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται).
Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015:
α) Οι επιλεγέντες δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία.
β) Οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.
Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος ανέρχεται στα 110 εκατ ευρώ για το 2014 και στα 400 εκατ ευρώ για το 2015.
Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση. Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση και είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Στην οικονομική αξία της επιταγής του δικαιούχου περιλαμβάνεται το ποσό επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του.
Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» έχει τη μορφή ενός ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού. Η επιδότηση μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Ως «Πάροχοι» νοούνται τα τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Τα τουριστικά καταλύματα πρέπει να έχουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ισχύ, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Με τη Δημόσια Πρόσκληση ορίζονται: ο αριθμός των δικαιούχων - ωφελουμένων, το ποσό επιδότησης ανά διανυκτέρευση, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τα κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή των υποψηφίων δικαιούχων καθώς και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων-Ωφελουμένων και Παρόχων, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πρόσκληση για την υλοποίηση του προγράμματος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: