Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Νέο πρόγραμμα 16.000 θέσεων εργασίας

SHARE
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», που αφορά συνολικά 16.000 άνεργους, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Στόχος είναι η παροχή σε χιλιάδες άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων, που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση:
«Οι προτάσεις, που θα υποβληθούν θα πρέπει να εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές προτεραιότητες, κατηγορίες πράξεων και οικονομική δραστηριότητα ανά Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Οι προτάσεις, που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους των Αξόνων Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, οι οποίοι είναι:
(α) Ειδικοί Στόχοι
(i) Ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.
(ii) Ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες, που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας μέσω της εφαρμογής ειδικά στοχευόμενων δράσεων.
Η συνολική δημόσια δαπάνη, που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση κατανέμεται ενδεικτικά κατά θεματική προτεραιότητα, κατηγορία πράξεων και Περιφέρεια ως ακολούθως:
ΠΟΣΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (σε ευρώ)
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ: 7.840.000
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: 8.960.000
ΗΠΕΙΡΟΣ: 4.480.000
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: 2.184.000
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: 8.736.000
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: 5.600.000
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: 2.016.000
ΚΡΗΤΗ: 6.160.000
Σύνολο: 45.976.000
Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή έως 15/07/2014.
Ως προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) των προς ένταξη πράξεων ορίζεται συνολικά το ποσό των 112.000.000 €.
Η υποβολή των αιτήσεων περιλαμβάνει:
(i) Αίτηση Χρηματοδότησης, υπόδειγμα της οποίας βρίσκεται δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.epanad.gov.gr.
(ii) Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ), υπόδειγμα του οποίου διατίθεται από την ΕΥΔ (Κοραή 4, 105 64, Αθήνα) και βρίσκεται δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epanad.gov.gr.
Προτάσεις που υποβάλλονται χωρίς τη χρήση του τυποποιημένου εντύπου ΤΔΠ απορρίπτονται.
(iii) Βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου τύπου Γ.
(iv) Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα στην οποία αφορά η προτεινόμενη πράξη απαλλάσσεται του ΦΠΑ.
(v) Απόφαση του Δ.Σ. του δικαιούχου για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης.
Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στη διεύθυνση Κοραή 4, 105 64, Αθήνα, τις ώρες 9.00 - 14.00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Οι προτάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς, επί αποδείξει με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ
Μετά την υποβολή πρότασης από τον υποψήφιο δικαιούχο σύμφωνα με τις ανωτέρω απαιτήσεις του κεφαλαίου 4, η διαδικασία για την ένταξη των πράξεων στο Ε.Π., ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:
- Έλεγχος πληρότητας των υποβληθέντων στοιχείων της πρότασης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.
- Αξιολόγηση των προτάσεων από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π..
- Η αξιολόγηση πραγματοποιείται με βάση τα εγκεκριμένα από την Επιτροπή Παρακολούθησης κριτήρια τα οποία και επισυνάπτονται στην παρούσα πρόσκληση.
- Η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι άμεση.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των Τεχνικών Δελτίων Πράξεων και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Μαρία Χατζηδάβαρη, τηλέφωνο 210-5201191, e-mail: mxatzidavari@mou.gr.
Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο εν λόγω Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων (όπως οδηγίες για τη συμπλήρωση ΤΔΠ/Υ, πίνακας επιλεξιμότητας δαπανών, δεικτών φυσικού αντικειμένου, εξειδίκευση κριτηρίων αξιολόγησης προτάσεων, και άλλα έγγραφα αναγκαία για την εξέταση της πρότασης) βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epanad.gov.gr.
Ο εν λόγω δικτυακός τόπος αποτελεί βασικό εργαλείο επικοινωνίας της ΕΥΔ με το σύνολο των ενδιαφερομένων για το Ε.Π. και ανακοινώνεται σε αυτόν κάθε σχετική πληροφορία».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: