Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Σε ποιες περιοχές τα καταστήματα μπορούν να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές

SHARE
Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.
Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται πως η σχετική υπουργική απόφαση, που όπως είχε προαναγγελθεί, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι σήμερα 7η Ιουλίου 2014 και σύμφωνα με την οποία προβλέπει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, είναι προαπαιτούμενη δράση για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας.
Βάσει των όσων φέρεται να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στις παραπάνω περιοχές θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων.
Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.
Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: