Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ Έρχονται 2.500 απολύσεις λόγω πλαστών δικαιολογητικών

SHARE
To «πάρτι»... ασυδοσίας που επικρατούσε εδώ και χρόνια σε αρκετούς τομείς του Δημοσίου φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως φαίνεται είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα για την πρόσληψη ή τις προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά!
Τα στοιχεία δείχνουν πως το 10% όσων ελέγχθηκαν είχαν πλαστό απολυτήριο λυκείου. Οι έλεγχοι δείχνουν ότι σε επίπεδο υπαλλήλων μέσης εκπαίδευσης είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εκείνοι που πλαστογράφησαν είτε τον βαθμό του απολυτηρίου, είτε το ίδιο το απολυτήριο.
Ειδικότερα, το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν σε πλαστά απολυτήρια λυκείου.
Σύμφωνα με το «Έθνος» τα στοιχεία δείχνουν ότι στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οι έλεγχοι έδειξαν ότι 316 άτομα είχαν πλαστά δικαιολογητικά, στον ΟΣΥ οι 80 είχαν παραποιήσει τον φάκελό τους, ενώ και στη δημοτική αστυνομία εντοπίστηκαν 156 εργαζόμενοι με πλαστά δικαιολογητικά. Στην πλειοψηφία τους οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου και έτσι τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο 35.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Συγκεκριμένα, οι φάκελοι όλων ελέγχονται για να αποκαλυφθούν ποιοι και πόσοι πλαστογράφησαν δικαιολογητικά
Τα στοιχεία των ελέγχων δείχνουν ότι από τις έρευνες στους φακέλους των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα προκύψουν 2.500 απολύσεις. Ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για έναν αριθμό τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων που θα συμπεριληφθούν στις 6.500 απολύσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα βάσει της μνημονιακής υποχρέωσης ως το τέλος του χρόνου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: