Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

"ΑΝΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ"... Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...

SHARE
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ.
Είναι αλήθεια ότι ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον τελευταία από αρκετά... αμερικανικά private equity funds για ενεργή συμμετοχή τους σε αναδιαρθρώσεις Ελληνικών επιχειρήσεων που προχωρούσαν ως τώρα με δυσκολία λόγω της απροθυμίας των τραπεζών ή... 
και των επιχειρηματιών να αποδεχθούν «κούρεμα» δανείων και σημαντικό dilution.

Η ταχεία ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών όπως η Alpha και η Πειραιώς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΤτΕ ανάγκασε τις τράπεζες να σχηματίσουν προβλέψεις την επόμενη τριετία και για τυπικά ενήμερα επιχειρηματικά- δάνεια, ανοίγει, θεωρητικά, τον δρόμο για... deals αναδιαρθρώσεων.

Όπως μαθαίνουμε ήδη προχωρά μεταξύ άλλων η υπόθεση της Μαΐλλης ενώ συζητήσεις υπάρχουν σε ΑΕΕΑΠ, ακτοπλοΐα, ιχθυοκαλλιέργειες και real estate.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι τράπεζες θα πρέπει να δώσουν το... "πράσινο φως" προχωρώντας είτε σε μετοχοποίηση δανείων είτε σε ρύθμιση με αναδιάρθρωση όρων ή αναχρηματοδότηση.

Τα δύο μεγάλα ρίσκα, για να χαθεί το momentum, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, είναι ενδεχόμενη βίαιη επιστροφή του πολιτικού κινδύνου εν όψει των ευρωεκλογών και η αδράνεια στην αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων από την πλευρά των τραπεζών..
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: