Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Παρατείνεται η διαθεσιμότητα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους

SHARE
Με έγγραφό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει γνωστό ότι παρατείνεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας για όλους τους υπαλλήλους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.
Όπως σημειώνει, προς αποφυγή παρανοήσεων, οι τελικοί πίνακες που έχει δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ δεν είναι οριστικοί καθώς δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις θεραπείας των υπαλλήλων, και προσθέτει ότι όλοι οι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση σε κάποια από τις ανακοινώσεις, παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.
Συνεπώς, και μέχρι και την έκδοση των οριστικών πινάκων δεν διακόπτεται η μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων. Συγκεκριμένα για τις Ανακοινώσεις 6, 8 και 9, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων θεραπείας είναι η 11η Απριλίου 2014 (βλ.άρθρο 51, παρ. 6 του ν.4250/14).
Αυτονόητο, μάλιστα, είναι ότι η παράταση δεν αφορά όσους δεν έχουν κάνει αίτηση για να μεταταχθούν/μεταφερθούν και άρα θα πρέπει να διαγράφουν.
Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι, ειδικά για τις περιπτώσεις υπαλλήλων που συνεχίζουν να εργάζονται στον φορέα προέλευσης δυνάμει ασφαλιστικών μέτρων ή προσωρινών διαταγών, παραμένουν στην υπηρεσία τους μέχρι την εκδίκαση των αγωγών τους ή μέχρι την αποδοχή μιας από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, εφόσον έχουν κάνει αίτηση.
Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει οι φορείς να ζητήσουν την επίσπευση της δίκης προκειμένου να εκδοθεί οριστική απόφαση το συντομότερο δυνατό βασιζόμενοι στην τροποποίηση του αρ. 672 Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με το οποίο ορίζονται τα εξής:
«Η συζήτηση των αγωγών και των τακτικών ενδίκων μέσων επί των διαφορών για άκυρη απόλυση, μισθούς υπερημερίας και για καθυστερούμενους μισθούς προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την κατάθεσή τους. Αν αναβληθεί η συζήτηση αυτή προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε εξήντα (60) ημέρες. Αν ασκηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αυτή κατατίθεται στη γραμματεία του δικαστηρίου της αγωγής και συζητείται υποχρεωτικά κατά την ορισθείσα δικάσιμο αυτής».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: