Τρίτη 22 Απριλίου 2014

''ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ''...

SHARE
«Δείξαμε ότι θέλουμε λύση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Kύπρου Χρυσόστομος Β΄ αναφερόμενος στην τέλεση της ακολουθίας του Επιταφίου στον 'Αγιο Γεώργιο Εξορινό...
στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, για πρώτη φορά ύστερα από 57 χρόνια.
Μιλώντας το πρωί, μετά τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου μίλησε για «θετικό βήμα» και σημείωσε πως «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έδειξαν ότι θέλουν να ζήσουν μαζί όπως έζησαν για αιώνες».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση, εάν θεωρεί ότι είμαστε πιο κοντά σε λύση του Κυπριακού, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Ούτε πιο κοντά ούτε πιο μακριά. Εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση» και συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην 'Αγκυρα, αφού οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν φωνή».
Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «να λογικευτεί» και να δώσει «δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία, ώστε ο λαός ενωμένος να ζήσει ελεύθερος στην γη των πατέρων του».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: