για την καρδιά μας.
Πρόκειται βέβαια για το καρπούζι!
Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα διαπίστωσαν ότι το ζουμερό καλοκαιρινό φρούτο μειώνει την αρτηριακή πίεση κι έτσι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος.
Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Hypertensionαναφέρει ότι το καρπούζι έχει σημαντικά οφέλη για την καρδιά, ιδιαίτερα σε παχύσαρκα άτομα, ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Το κρύο αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου λόγω εμφράγματος, καθώς η καρδιά λειτουργεί πιο εντατικά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος. Έτσι, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση εκχυλίσματος καρπουζιού μειώνει την πίεση που ασκείται στην καρδιακή αορτή κι έτσι ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού είναι μικρότερος.
0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
Δημοσίευση σχολίου