Έφτιαξε μόνος του ένα ολόκληρο δάσος!

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Πολλές φορές ο άνθρωπος έχει κατηγορηθεί ότι με τις εγκληματικές του ενέργειες καταστρέφει το φυσικό του περιβάλλον. Είναι πραγματικά εκπληκτικό όμως τι μπορεί να καταφέρει όταν αποφασίσει να δημιουργήσει κάτι γι' αυτό.
Ο λόγος για τον Ινδό Τζαβάντ Παγιένκ ο οποίος κυριολεκτικά σκοπεύει να αφήσει όλο τον κόσμο με ανοιχτό το στόμα με τα κατορθώματά του, τα οποία ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Ο «Mulai», όπως είναι γνωστός στους ντόπιους, δημιούργησε ένα ολόκληρο δάσος… με τα χέρια του, φυτεύοντας δέντρο δέντρο εδώ και 30 περίπου χρόνια, στις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα στην πόλη Άσαμ της Ινδίας!
Οι εργασίες του ξεκίνησαν το 1980, όταν ο νεαρός τότε Ινδός σκέφτηκε να δημιουργήσει μια όαση γύρω από ένα μικρό μπαρ που είχε κατασκευάσει στις όχθες του ποταμού. Αυτό ήταν! Το μικρόβιο του… δάσους μπήκε στο αίμα του και δεν λέει να βγει μέχρι σήμερα!
Ξεκινώντας να φυτέψει μερικά μπαμπού έφτασε να ξεπεράσει τα 550 εκτάρια με διαφορετικές ποικιλίες δέντρων, δημιουργώντας ίσως το μεγαλύτερο δάσος στον κόσμο στις όχθες ενός ποταμού.
Το «Mulai Kathoni», όπως ονομάστηκε το δάσος προς τιμήν του δημιουργού του, ή αλλιώς «Το Δάσος του Mulai» πρόκειται να επεκταθεί σύντομα, φτάνοντας τα 1.000 εκτάρια σε έκταση, με τη στήριξη της Δασικής Υπηρεσίας της χώρας.
Πέρα από την ομορφιά των δέντρων και των καταπράσινων φυτών, στο δάσος ζουν αμέτρητα είδη πτηνών, ενώ ένα κοπάδι ελεφάντων κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή κάθε 6 μήνες.
Το «Δάσος του Mulai» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, ενώ πλήθος φωτογράφων και κινηματογραφιστών, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού σκηνοθέτη Τομ Ρόμπερτ, έχουν δώσει αρκετές φορές «το παρών», απαθανατίζοντας τις μοναδικές εικόνες!

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog