Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ...

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Εάν συνηθίζετε να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο, καλό θα ήταν να αλλάξετε στάση προκειμένου να προστατεύσετε την υγεία σας...

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Circulation: Heart Failureδείχνει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με όσους αντιμετωπίζουν απαισιόδοξα τη ζωή.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μελέτησαν 7.000 ενήλικες για περίοδο τεσσάρων ετών. Όσοι διατηρούσαν πιο αισιόδοξη στάση στη ζωή τους φάνηκε να διατρέχουν κατά 73% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. 
Πώς εξηγείται όμως η σχέση μεταξύ των δύο; 
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η αισιοδοξία μάς κάνει να φροντίζουμε περισσότερο την υγεία μας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που θα μας βοηθήσουν να προστατευθούμε. 
Οι αισιόδοξοι άνθρωποι υιοθετούν πιο υγιεινές συνήθειες, καθώς πιστεύουν ότι η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή θα τους βοηθήσουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια. 
Παράλληλα, οι αισιόδοξοι άνθρωποι διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα το στρες, το οποίο επιβαρύνει σημαντικά την καρδιά μας. 

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog