Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

''ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ''...

SHARE
Με λαμπρότητα τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία ο Εσπερινός της Αγάπης. Της αναστάσιμης ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους...
Επισκόπους Νεαπόλεως, Πορφύριο και Μεσαορίας, Γρηγόριο.

Το Ευαγγέλιο αναγνώστηκε, εκτός από την ελληνική, σε έξι ξένες γλώσσες, σε συμβολισμό του λόγου του Αναστημένου Χριστού προς τους μαθητές του «Πορευθέντες κηρύξατε πάντα τα έθνη». Όταν οι χοροί των ιεροψαλτών άρχισαν να ψάλλουν τα απόστιχα του Εσπερινού, ο Αρχιεπίσκοπος με τον κλήρο και τους πιστούς εξήλθαν από το ναό και, αφού προηγήθηκε η λιτανεία της εικόνας της Αναστάσεως, στον περίβολο του Καθεδρικού, ανήλθαν όλοι στο Μέγα Συνοδικό, όπου έγινε η απόλυση και ο αναστάσιμος διάλογος «Χριστός Ανέστη. Αληθώς Ανέστη. Δόξα τη αυτού τριημέρω εγέρσει. Προσκυνούμε αυτού την τριήμερον έγερσιν». Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε με όλους αναστάσιμο ασπασμό και διένειμε πασχαλινά αυγά.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε το Φως της Ανάστασης του Χριστού να φωτίζει όλους στη ζωή την αληθινή. Τόνισε ότι, με τη βοήθεια του Θεού, την ενότητα ηγεσίας και λαού και εργατικότητα θα ξεπεραστούν οι δοκιμασίες της ζωής, τόσο στα θέματα της οικονομικής ύφεσης όσο και στον αγώνα για την απαλλαγή της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα και την βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ο Αναστάς Χριστός προσφέρει τη δυνατότητα να γίνουμε πολίτες της ουράνιας βασιλείας Του, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και υπέδειξε: «Αν είμαστε μαζί Του, ο λαός μας θα δει καλύτερες ημέρες γιατί ο Θεός μας αγαπά, είναι όλος αγάπη και μας θέλει κοντά του».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχήθηκε, ο Αναστάς Ιησούς να αναστηθεί μέσα στις ψυχές και τις καρδιές των ανθρώπων, να τους φωτίζει, να τους ενδυναμώνει και να τους καθοδηγεί στο δικό του δρόμο, που είναι ο δρόμος της σωτηρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: