Σάββατο 26 Απριλίου 2014

FT : ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

SHARE
«Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» (Creditors to begin debt relief talks with Greece) είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας,Financial Times. Όπως επισημαίνεται στο... 
σχετικό δημοσίευμα, μολονότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες περί ελάφρυνσης του χρέους της, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα αφορούν το ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού χρέους, όπως αξιωματούχοι του ΔΝΤ υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα.
Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια των διεθνών δανειστών που σημαίνει ότι περαιτέρω κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Έλληνας αξιωματούχος αναμένεται να εγείρει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους στη συνάντηση του Eurogroup την Πέμπτη.
«Τώρα που η Eurostat έχει επιβεβαιώσει επίσημα τους δημοσιονομικούς μας δείκτες, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωζώνη να προχωρήσει με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης όπως έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Οι Έλληνες αυτήν την στιγμή ισχυρίζονται πλεόνασμα αλλά τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τη συζήτηση περί ελάφρυνσης», σχολιάζει στην εφημερίδα ο Μουτζντάμπα Ρχαμάν (Mujtaba Rhaman), επικεφαλής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων της εταιρείας Eurasia Group.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: