Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

TΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

SHARE
Σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και ενθουσιώδεις στη ζωή τους, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν...
καρδιολογικά πρόβλημα, σε σχέση με όσους τείνουν να έχουν καταθλιπτικόμορφη διάθεση.

Η έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και στις παθήσεις της καρδιάς. Η νέα μελέτη έγινε από την Karina Davidson του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια των HΠΑ.

Οι ερευνητές μελέτησαν για δέκα χρόνια 1.700 άτομα αναλύοντας διαχρονικά τη συναισθηματική τους κατάσταση σε σχέση με την υγεία της καρδιάς τους.

Διαπίστωσαν ότι τα λεγόμενα «θετικά συναισθήματα» (χαρά, ευτυχία, ενθουσιασμός, ικανοποίηση κ.ά.) μείωναν κατά 22% τον κίνδυνο εμφράγματος, στηθάγχης ή εγκεφαλικού.
Αντίθετα, τα αρνητικά συναισθήματα (μελαγχολία, εχθρότητα, στρες) αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Αν κάποιος είναι γενικά αισιόδοξος και χαρούμενος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αλλά μόνο περιστασιακά έχει αρνητικά συναισθήματα, λόγω π.χ. κάποιων συμβάντων, τότε δεν αυξάνεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος για την καρδιά του.

Σύμφωνα με τη Davidson, μια ερμηνεία για τη σημασία των θετικών συναισθημάτων είναι ότι οι άνθρωποι που νιώθουν έτσι, χαλαρώνουν περισσότερο, ανακάμπτουν ταχύτερα από δυσάρεστα γεγονότα και δεν τα ξαναζούν συνεχώς μέσα στο μυαλό τους, γεννώντας διαρκώς άγχος στον εαυτό τους.
«Ο καθένας πρέπει να βάλει λίγη χαρά στην καθημερινή ζωή του και να μην περιμένει τις διακοπές. Περνώντας κάθε μέρα λίγα λεπτά πραγματικής χαλάρωσης και εσωτερικής ευχαρίστησης με τον εαυτό μας, όπως με διάβασμα, περπάτημα ή ακρόαση μουσικής, κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία μας», πρόσθεσε.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: