Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

''O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ''...

SHARE
Eίναι «ντροπή» για τους κυβερνώντες να «επαίρονται» ότι βγήκαμε στις αγορές, όταν η ανεργία στους νέους είναι 60%, όταν 250.000 παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό, σε 837.000 νοικοκυριά δεν υπάρχει κανείς...
εργαζόμενος ή ένας που εργάζεται μόνο τρεις μήνες το χρόνο, όταν 510.000 παιδιά υποσιτίζονται κι έχει καταστραφεί η παραγωγική βάση της χώρας, επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, κατά την παρουσία του βιβλίου του με τίτλο «Η εποχή της δοκιμασίας», από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια».

Ο κ. Καστανίδης τόνισε την ανάγκη να τους δοθεί «οριστική απάντηση», μήπως και «αλλάξει ρότα ο τόπος» και σημείωσε πως η πολιτική της λιτότητας δεν οδήγησε ούτε πρόκειται να οδηγήσει πουθενά.

Μιλώντας για τα γεγονότα που περιγράφει στο βιβλίο εξέφρασε την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, θα έπρεπε να επιμείνει στην πρόταση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και είπε ότι αυτός έχει την πρώτη ευθύνη για την εγκατάλειψη της πρότασης, διότι «υπέκυψε».

Χαρακτήρισε «απόλυτη αντιδημοκρατική εκτροπή» όσα συνέβησαν με αφορμή την πρόταση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ο ίδιος έζησε μια «δραματική και οδυνηρή εμπειρία» και ευχήθηκε να μην ζήσει στο μέλλον τέτοιες συνθήκες ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Καστανίδης αποκάλεσε «Βρούτο» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά τον «φωτογράφισε», αναφέροντας τις δηλώσεις του, που τη μια ήταν υπέρ τους δημοψηφίσματος και την άλλη κατά, όπως είπε.
Επιτέθηκε εναντίον της φασιστικής δεξιάς και των «απολιτίκ», που λένε ότι φταίει η γενιά της μεταπολίτευσης για το ότι έφτασε η χώρα στην καταστροφή, και τόνισε πως αυτό είναι «ανακριβές ιστορικά και απαράδεκτο πολιτικά».
Για τους «απολιτίκ» είπε ότι «δεν έχουν προσφέρει τίποτε και θέλουν να γίνουν σωτήρες ενώ υπηρετούν τα αφεντικά τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μίλησε για «διωγμό» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η κοινωνία τον εμπιστεύτηκε, αλλά και τον αδίκησε, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «κάποτε να αποδοθεί δικαιοσύνη για να γαληνέψουν και οι ψυχές μας».
Η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Μαριλένα Κοππά έκανε λόγο για «ανατροπή» του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την πρόταση για δημοψήφισμα, και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι ποτέ λάθος να ρωτάς τη γνώμη του κόσμου.

Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Λυσσαρίδης και ο εκδότης Δημήτρης Φραγκούλης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: