Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΑΝΑΠΤΥΞΗ 0,5% ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

SHARE
Οι προβολείς είναι πλέον πάνω μας, μετά την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και έπειτα από τέσσερα χρόνια, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ χθες το... 
βράδυ. «Άνοιξε η πόρτα της κόλασης όταν σταμάτησαν οι αγορές να μας χρηματοδοτούν, έτσι τώρα η έξοδός μας στις αγορές υποδηλώνει μία μεγάλη πρόοδο που μπορεί να οδηγήσει στο να μην έχουμε ένα νέο μνημόνιο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι «τώρα δεν πρέπει να ολιγωρήσουμε ούτε να εφησυχάσουμε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί».
Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη χρονιά που διανύουμε, λέγοντας ότι το 2014 θα κλείσει με θετικό ορόσημο και ότι φέτος θα έχουμε ανάπτυξη 0,5%, έπειτα από μια μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης. «Μεταβαίνουμε σε μια περίοδο ανάκαμψης» τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.
Αναφερόμενος σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του φορολογικού συστήματος, τη φοροδιαφυγή, σημείωσε ότι δεν καταγράφεται πρόοδος, αν και τελευταία έχουν σημειωθεί κάποιες δράσεις για την καταπολέμησή της, ενώ χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα και την υπερφορολόγηση που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις τράπεζες ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε δεν υπάρχουν «σκελετοί» στις ελληνικές τράπεζες, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως τις καλύτερα ανακεφαλοποιημένες στην Ευρώπη. Μίλησε ακόμη για «μη τεκμηριωμένες» εκτιμήσεις εκ μέρους του ΔΝΤ που τοποθετούσαν τις κεφαλαιακές ανάγκες του ελληνικού  χρηματοπιστωτικού τομέα πολύ υψηλότερα από τις μετρήσεις της ΤτΕ και της BlackRock. «Στις συζητήσεις με την τρόικα είχαμε απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις», συμπλήρωσε.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: