Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νωρίτερα το πρώτο κουδούνι φέτος! Στις 5 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

SHARE
Νωρίτερα το πρώτο κουδούνι φέτος! Στις 5 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, που το σχολικό έτος ξεκινούσε στις 11 ή στις 12 του μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα», έχει ήδη αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης του νέου έτους και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 Το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ' τάξη του λυκείου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά θα λήξει στις 21 Μαΐου.
 Ολα αυτά εντάσσονται στον νέο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την επανασχεδίαση του σχολικού «χάρτη».
Λιγότεροι περίπατοι, μικρότερη ύλη
 Παράλληλα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου μειώνονται στο ελάχιστο την επόμενη σχολική χρονιά οι αποσπάσεις καθηγητών, ενώ προχωρεί κανονικά η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου που εφαρμόστηκε ήδη με επιτυχία στα πειραματικά σχολεία.
Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του έτους θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και αντίστοιχη μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.
Παράλληλα σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση της σχολικής ύλης, η οποία ήδη εφέτος στην Α' τάξη του λυκείου και με δεδομένο τον σχεδιασμό για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου μειώθηκε κατά συγκεκριμένα κεφάλαια σε όλα τα μαθήματα.
Στις 27 Μαΐου οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις
 Το επίσημο πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών από το υπουργείο Παιδείας. Οπως είναι γνωστό, λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: