Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

: Η Κίνα χρηματοδοτεί την Ελλάδα,δηλαδή τους έλληνες εφοπλιστές !

SHARE
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Wen Jiabao προσέφερε στην Ελλάδα μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης σε μια επίσκεψη στο υπερχρεωμένες και ευρωπαϊκό έθνος , λέγοντας ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα και ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός ταμείου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες αγοράζουν κινεζικά πλοία.
Οι παρατηρήσεις αποτελούν μερικές από τις πιο ουσιαστική υποστήριξη της Κίνας για τη ζώνη του ευρώ εν μέσω προβλήματα χρέους της περιοχής , και να αντανακλούν αυξανόμενη προθυμία των ασιατικών γίγαντα να ασκήσει οικονομική επιρροή της να επιτύχει την ευρύτερη διεθνή επιρροή. Αθήνα επίσκεψη του κ. Γουέν ξεκινά μια εβδομάδα εντατικών κινέζικα- την ευρωπαϊκή διπλωματία , με τον πρωθυπουργό τίτλο στην Ιταλία και την Τουρκία καθώς και στις συναντήσεις κορυφής με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες .
«Ελπίζουμε ότι με την εντατικοποίηση της συνεργασίας μαζί σας , μπορούμε να είμαστε από κάποια βοήθεια στην προσπάθειά σας να ηρεμήσει δυσκολίες σε σύντομο χρονικό διάστημα , "ο κ. Wen είπε την Κυριακή σε ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο. "Η Κίνα δεν θα μειώσει ευρώ - ομολόγων συμμετοχών της και την Κίνα υποστηρίζει ένα σταθερό ευρώ ».
Η Κίνα έχει από καιρό οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα , κυρίως στη ναυτιλιακή βιομηχανία της, και τρέχει ένα σημαντικό εμπορικό πλεόνασμα με την Ευρωπαϊκή χώρα. Σχέσεις της Κίνας με την Ελλάδα στο επίκεντρο της επικαιρότητας τους τελευταίους μήνες οι Έλληνες αξιωματούχοι πίεσαν ενεργά στην ασιατική χώρα για την υποστήριξη της οικονομίας της. Η Αθήνα είναι απελπιστική για τις επενδύσεις , καθώς η χώρα νύχια δρόμο του έξω από μια βαθιά ύφεση και την κρίση του χρέους που οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας το Μάιο.
" Αυτές οι συμφωνίες και την ανακοίνωση της πρόθεσης της Κίνας να συνεχίσει να επενδύει σε ομόλογα του Ελληνικού θεωρούνται ως ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομία μας , η οποία διέρχεται μια δύσκολη περίοδο ", δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου . " Όπως λέμε στην Ελλάδα και στην Κίνα, είναι στο δύσκολες στιγμές που ξέρεις ποιος είναι οι φίλοι σου . "
Εμπορική αξιωματούχους από τις δύο έθνη που ανταλλάσσονται επισκέψεις , τον Ιούνιο , με την υπόσχεση για την ενίσχυση εμπορικών και οικονομικών δεσμών , και το Πεκίνο έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ευρώπης να ασχοληθεί με οικονομικά δεινά του. Αυτές τις υποσχέσεις οι οποίες επαναλήφθηκαν και επεκτάθηκαν με την επίσημη επίσκεψη του κ. Ουέν , που ξεκίνησε το Σάββατο.
«Με συναλλαγματικά αποθέματα της, η Κίνα έχει ήδη αγοράσει και σκοπεύει να αγοράσει νέα ελληνικά ομόλογα , "ο κ. Γουέν δήλωσε . Η Ελλάδα χρειάζεται να μειωθούν δραματικά οι αποδόσεις των ομολόγων της - την έννοια του κόστους δανεισμού του - να επιστρέψει στη διεθνή αγορά δανεισμού το επόμενο έτος και να σχολιάσει τον κινέζο αρχηγό του θεωρήθηκε ως ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων .
Ο κ. Γουέν δήλωσε επίσης η Κίνα είναι η ενθάρρυνση των επιχειρήσεων του να επενδύσει στην Ελλάδα , και προέβλεψε ότι το εμπόριο ανάμεσα στην Κίνα και η Ελλάδα πιθανόν θα διπλασιαστεί σε πέντε χρόνια για να 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Πέρυσι , οι εξαγωγές της Κίνας προς την Ελλάδα ανήλθαν σε € 3,040,000,000 ( 4.190.000.000 δολάρια ) , σε σύγκριση με 93 εκατ. € των ελληνικών εξαγωγών προς τη χώρα , σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Μετά την εποπτεία από την υπογραφή των συμφωνιών στον τομέα της ναυτιλίας , των κατασκευών και της τεχνολογίας με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου το Σάββατο , ο κ. Γουέν δήλωσε την πρόθεσή της Κίνας να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα και τη δημιουργία σημαντικού ταμείου για τη χρηματοδότηση της αγοράς των κινεζικών πλοίων από Έλληνες μεταφορείς .
Η Κίνα θα αναλάβει μια μεγάλη προσπάθεια για να υποστηρίξει χώρες της ευρωζώνης και η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση , "ο κ. Wen είπε, προσθέτοντας , "Ελπίζουμε ότι η ΕΕ αναγνωρίζει το συντομότερο πλήρες καθεστώς οικονομίας της αγοράς είναι δυνατόν Κίνας , και θα χαλαρώσουν περιορισμό υψηλής τεχνολογίας οι εξαγωγές προς την Κίνα και να αντιταχθούν στον προστατευτισμό του εμπορίου. "
Η στήριξη από την Κίνα θα μπορούσε να είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα , η οποία θέλει να επιστρέψει στο δανεισμό στις διεθνείς αγορές χρέους το επόμενο έτος . Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος της Κίνας 2.454 δισεκατομμύρια $ βρίσκονται στο χρέος των ΗΠΑ , πολλές εταιρείες και κυβερνήσεις έχουν ψάχνουν να επωφεληθούν από ώθηση του Πεκίνου να διαφοροποιήσουν σε άλλα νομίσματα και περιουσιακά στοιχεία . Κίνα αγόρασε € 400 000 000 ισπανικών δημόσιο χρέος νωρίτερα αυτό το χρόνο .
Ο κ. Γουέν δήλωσε επίσης ότι η Κίνα θα υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών με ένα νέο 5 δισεκατομμύρια δολάρια ταμείο. «Αυτό είναι μια προσφορά την υποστήριξη της αγοράς των κινεζικών πλοίων από ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες , « οι Κινέζοι πρωθυπουργός είπε.
Η οικονομική κρίση θα μπορούσε να είναι η αρχή μια κρίσιμη καμπή στην οικονομικούς δεσμούς μεταξύ Κίνας και η Ελλάδα , η οποία έχει εδώ και χρόνια επιδιώκεται κινεζικές επενδύσεις με τον αγωνιστικό χώρο ότι η θέση της χώρας προσφέρει ένα στρατηγικό εφαλτήριο για το εμπόριο μεταξύ Ασίας και της Νότιας Ευρώπης.
Με την Αθήνα τώρα ετοιμάζεται να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία κρατικής να αυξήσουν απελπιστικά αναγκαία μετρητά , αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η κρίση καθιστά την Ελλάδα μια καλή συμφωνία για τους Κινέζους επενδυτές. Στο πλαίσιο της διάσωσης που είχε ζητήσει από την ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , η Ελλάδα έχει επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και δεσμεύθηκε να ιδιωτικοποιήσει € 3 δισ. ευρώ το ενεργητικό της κυβέρνησης σε διάστημα τριών ετών .
«Η Ελλάδα είναι μια ευκαιρία επειδή έχει υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία λόγω της συστημικής κρίσης του , «Ελληνική Επενδυτική υπουργός Χάρης Παμπούκης , δήλωσε . "Όταν υπάρχει κρίση και τον κίνδυνο , υπάρχει ένα πολύ σημαντικό περιθώριο κέρδους . "
Η Ελλάδα είναι επίσης ελπίζει να αξιοποιήσει την επιτυχία των υφιστάμενων επενδύσεων της Κίνας . Το εμβληματικό έργο είναι το 35- χρόνια παραχώρησης ότι οι κινεζικές κρατικό έλεγχο ναυτιλία γίγαντας Cosco Shipping ΣΙΑ κέρδισε το 2008 για να εκτελέσετε τα δύο κύριους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, έξω από την Αθήνα . Η συμφωνία , αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων € , ενδέχεται να έχουν τριπλασιασθεί ικανότητας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

1 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

Πρόδρομος είπε...

Τη σύνταξη του άρθρου αυτού δεν την έλεγξε κανείς;;
Σαν μετάφραση από google translator (ή χειρότερο) είναι.